Spilleavhengighet

Spilleavhengighet er et veldig seriøst mentalt problem som ikke bare påvirker den rammede, men også deres familie og venner. Hvis du kjenner noen som lider av spilleavhengighet, og som har problemer med å kontrollere spillingen sin og du vil at vi skal få vite om det, så oppfordrer vi deg til å si i fra til oss. Våre kunnskapsrike Kundeservice Agenter er alltid tilgjengelig, og de er trent til å takle saker som dette.

Det er viktig å legge merke til at våre agenter ikke har mulighet til å utgi noe informasjon om våre kunder, grunnet lovgivning som er innført for å beskytte våre kunders personvern. Vi sier ikke dette for å fraråde deg til å ta kontakt.

Hva vi normalt pleier å gjøre er å spørre deg etter en form for identifikasjon (pass, førerkort eller baksiden av bankkort med bilde), et adressebevis (faktura som viser ditt navn og adresse), og din relasjon til personen det er snakk om. Sammen med dette vil vi be deg gi oss kort beskrivelse på situasjonen og hva som er dine bekymringer, i tillegg til dine kontakt detaljer sånn at vi kan ta kontakt med deg etter vi har sett nærmere på saken.

Når vi har mottatt all denne informasjonen, vil vi eskalere det videre til vår Ansvarlig Spilling avdeling, som vil gjøre en grundig etterforskning på saken og vil ta din informasjon med i betrakningen. Denne avdelingen sitt hovedmål er å sikre at våre kunder spiller ansvarlig, så vi forsikrer deg om saken blir behandlet svært seriøst.

Vi har full forståelse for at dette er en sensitiv sak, og av den grunn holder vi all kommunikasjon mellom oss konfidensielt. Ta gjerne kontakt med oss om slike saker, så skal vi gledelig hjelpe til!

Hjelpeorganisasjoner i Norge

Spilling kan være avhengighetsskapende og det er viktig å spille ansvarlig. Det er forskjellige hjelpeorganisasjoner du kan kontakte for å få mer informasjon om spilleavhengighet. Disse organisasjonene jobber for å begrense de negative sidene ved spilling og å øke bevisstheten om risikoen. De tilbyr støttegrupper og konsultasjon for personer med spilleavhengighet og andre som opplever noen av de negative følgene spilling kan påføre.

Nedenfor finner du kontaktinformasjon til noen av disse organisasjonene.

Nasjonal hjelpelinje Tlf: 80080040

Hjelpelinjen.no

Hjelpelinjen er en side fra den norske stat gjennom Lotteri- og stiftelsestilsynet som tilbyr informasjon, hjelp og støtte angående pengespillproblemer.

Tlf: 800 800 40
E-post: post@hjelpelinjen.no
Web: www.hjelpelinjen.no

Blå Kors Senter

Blå Kors Senter tilbyr linker til informasjon angående spilleavhengighet, samt en liste over sentre som tilbyr behandling for spilleavhengighet rundt omkring i Norge.

Tlf: 22 99 49 00
e-post: poliklinikk@bks.no
web: www.bks.no

Anonyme Gamblere Norge

Anonyme Gamblere Norge er et fellesskap eller forening av menn og kvinner som spilling hadde blitt et hovedproblem for. Disse personene har gått sammen ilag med et felles ønske om å dele sine erfaringer og opplevelser angående spilleavhengigheten sin. Her møtes spilleavhengige jevnlig for å hjelpe hverandre til å holde seg fri for gambling. Det er kun en betingelse for medlemskap: et ønske om å slutte å foreta seg alle former for gambling med penger.

Tlf: 958 10 934 / 990 14 522
e-post: ganorge@gmail.com
web: www.ganorge.no

Spill Kontroll

Spill Kontroll tilbyr deg å ta del i et gratis og anonymt nettkurs. Dette kurset tilbyr tips for hvordan man kan ta vare på seg selv, viktighet av god kommunikasjon, tips for hvordan man best kan kontrollere adferden sin og mulige behandlingsmetoder for problemet. Nettsiden vil også gi deg valget om å søke hjelp via telefonen hvis du føler at dette gagner deg best.

web: spillkontroll.no

Begrense tilgang til spillsider

Dette er forskjellige programmer som vil blokkere din tilgang til spillsider, samtidig skjerme deg for reklame for spillprodukter.

Anbefalte sider:

  • Betfilter– med dette produktet betaler du for et abonnement på 1 eller 2 år. I denne perioden vil du ikke kunne avinstallere produktet fra din PC.

Tips for bruk av disse appene:

  • Det anbefales at du ikke gir deg selv tilgang til å fjerne disse filtrene etter at de er installert
  • Finn noen du stoler på til å sette opp filteret og oppbevare passordet
  • Alle disse filtrene fungerer forskjellig og vi anbefaler at du gjør deg kjent med disse slik at du finner det som passer deg best.

Spillegrenser

Innskuddsgrense

Ved å benytte deg av denne grensen vil du ikke være i stand til å gjøre flere innskudd etter at du har nådd innskuddsgrensen din. Dette vil øke kontrollen over hvor mye penger du setter inn, og vil sikre at du ikke setter inn mer penger enn du har råd til samtidig som du ikke overstiger budsjettet ditt.

Tapsgrense

Å tape er ikke morsomt, men det er en del av spillet. Ved å bruke tapsgrensen vil du enkelt kunne begrense mengden av penger som du er i stand til å tape. Dette vil hindre deg fra å miste mer enn du hadde tenkt å!

Omsetningsgrense

En omsetningsgrense vil begrense hvor mye penger du ønsker å satse over en periode. Omsetningsgrensen beregnes ikke med seire og tap, men rett og slett alle innsatser du har gjort over en periode. Dette kan være en god måte å sikre at eventuelle gevinster du har vunnet ikke vil bli satset.

Tidsbegrensning

Tiden flyr når du har det gøy! For å hindre deg fra å bruke mer tid enn du hadde tenkt til, kan du benytte deg av vår tidsbegrensning/øktgrense. Når tidsperioden din nesten er nådd, vil du motta en pop-up melding, og når grensen er nådd, blir du automatisk logget ut av din konto.

Tidsvarsel

Alternativt, kanskje du ønsker å bare bli minnet på hvor mye tid du har brukt til å spille etter en bestemt tidsperiode. For at dette skal skje, må du aktivere Tidsvarsel funksjonen. På samme måte som Tidsbegrensningen, vil dette sørge for at du ikke spiller lenger enn du først hadde tenkt.

Endring av grenser

Du har også muligheten til å endre eller fjerne grenser. Grenser kan senkes umiddelbart, men etter å ha økt en grense, må det gå 7 dager før din nye grense trer i kraft.